sâmbătă, iulie 11, 2009

azi scriem in romaneste o reteta...

...pe care am auzit-o de la Mirela, colega de serviciu cu care am mancat intr-o zi in cafeteria noastra de la et. 11.

Se dezoseaza pulpele de pui si se desfac. Eu am sarit peste aceasta etapa cumparand carnea deja transata astfel.

Pe bucata de carne se presara rozmarin (eu nu am gasit la magazin decat macinat, dar a fost ok).



Se aseaza o felie de sunca si se pune o frunza de salvie in mijloc. Din nou eu am gasit doar salvie uscata - dar am mers mai departe.



Se ruleaza carnea si se leaga. Acum, partea super haioasa este ca fiind prima data cand am facut reteta aceasta, si fiind "si mai prima data" cand am legat eu un rulou de pui, pai am folosit de-a ata de ziceai ca scapa puiul undeva :D. Pe urma mi-am dat seama ca era suficienta o cantitate mult mai mica sau niste scobitori.



se prajeste in tigaie. eu am pus si ulei si unt si au avut o culoare foarte frumoasa. le-am mai pus si capacul sa se inanbuse putin si la un moment am mai turnat si apa, ca... asa am simtit eu ca deja s-ar fi prajit cam tare.



Iata rezultatul:




Sunt foarte bune desi muncesti cam mult sa scapi de ata :):0

M-am gandit sa fac si un sos de ciuperci, asa ca am fiert o supa crema instant in mai putina apa decat scria pe plic, am adaugat smantana si unt - din ochi bineinteles. Gustul lasa de dorit caci se simte ca e "din plic". Dar in "no time" am avut pranzul gata.




Pofta buna!

blogger templates | Make Money Online