marți, martie 17, 2009

o sa fie si zile cu peste

De sarbatoarea Bunei Vestiri, este dezlegare la peste... ca o mamica gospodina ce sunt incerc sa ma gandesc din timp ce sa gatesc. Bona noastra este pe stil vechi, asadar din pacate ea nu va avea miercuri dezlegarea ci abia peste doua saptamani in martea de dinaintea Floriilor. In paranteza fie spus nici Sorin - care are o cultura teologica destul de buna - nu a stiut sa imi spuna de ce. Poate o sa ma ajute cineva cu raspunsul la intrebarea aceasta. Daca intre timp voi afla o sa va anunt!

Revenind la peste: va place fotografia de mai jos?



Nu se vede exact cat de mare este crapul, dar credeti-ma ca era urias! Nu am reusit sa fotografiez si un obiect de referinta - trebuia sa imi fi introdus mana pe acolo....

Daca as cumpara acest pestisor, nu as reusi sa il termin intr-o saptamana! Dar poate cu reteta pe care vreau sa v-o impartasesc.... cine stie!?

prepararea e simpla, iar reteta merge mai mult la fileuri (noi am incercat cu pangasius):

- se toarna ulei intr-o tava
- se adauga pestele taiat bucati si condimentat cu ce vreti voi
- 1 ardei rosu si 1 ardei galben (pentru culoare!) taiat fidelute. Aveti mai mult peste - mai mult ardei, desigur!
- o capatana de usturoi zdrobit
- 1 rosie sau 1 lingura bulion diluat in putina apa, sau sos de rosii.
- se da la cuptor, ce sa zic: 45 min , o ora sau pana e gata.
- e f. bun.
- reteta e luata de la mama prin tanti Maria (cum, nu stiati? nasa fiului meu ^_^)

cu drag,
O.

blogger templates | Make Money Online