miercuri, decembrie 26, 2007

Suntem la Falticeni

am sa pun niste fotografii:

joi, decembrie 20, 2007

C_O_L_I_N_D_E


Intr-o seara, eram impreuna cu Sorin si cu copii in dormitor. Urma sa ii culcam; Casiana deja statea pe picioarele mele cu "PAI-ul" la piept si "BEI-UL" in gurita.
Il intreb pe tati daca e patruns cumva de spiritul Caciunului care se apropie, si el zice: Hm, nu prea. Asa ca ne-am apucat sa cantam colinzi, am inceput cu "Mos Craciun", "O ce veste minunata", Lerului Doamne, etc. Cantam, ne opream ca nu stiam versuri, ne certam pe note, la un moment dat epuizasem cam tot ce stiam in romaneste. Casiana de colo: Hai cantati! Sa mori de ras nu alta. Am inceput cu "O tannen Baum", cu "Silent Night" si "Jingle Bells". La sfarsit: "Colindita"!!!!

Era ora 11 noaptea, nici unul din copii nu a adormit si noi eram deja obositi. Stingerea luminii si tacerea a avut efectul scontat: Sileeeeent, Niiiiiiighhhhhttttt......

marți, decembrie 18, 2007

ia sa vedem!


Hey Eugene Lyrics

casiana vorbeste la telefon

luni, decembrie 17, 2007

Alte perle:

La castraveti: Capetzetzii
La Hipopotam: Opopotamu'
la zapada: apada si eventual "apada besc" adica iubeste zapada
Cand ii explic ca trebuie sa plecam undeva: Se ia de haina si trage in sus si zice: "luam casiana?, Luam David? Luam mami, Luam bunica?"
dimineata pe la 7: "Acuma lapte, acuma"

Casa poporului







tot niste poze:

fotografii recente, restul le vedeti pe ringo




le-am pus pe cele mai haioase:

marți, decembrie 11, 2007

Spam dragut





























am primit azi un spam cu niste poze...tare faine, ia uitati!














vineri, decembrie 07, 2007

CADOURI DE CRACIUN

Circula pe Yahoo messenger un Mass despre cadourile de Craciun.



Iata lista mea:
CEAS DE MANA
SCAUNEL COPII DE LA IKEA (NORMAL ^_^)
UMERAS TOT DE ACOLO
CIZME - MARIMEA 42 -
INEL CU PERLA!!!!
CARTI
BLUGI LUNGI
SONY ERICSSON 880i
DULAP CU OGLINDA (IKEA - CLAR)

deseneeeeeaaaaaa

Cand eram mica, sa te uiti la un film de desene animate era un mare eveniment. Tin minte ca atunci cand incepea promo-ul la TV, unul din noi (cei 4 frati) striga: deseneeeeeaaaaaaa. Daca va intrebati de ce striga? raspunsul e simplu, casa era mare, si noi la etaj ^_^

Asadar
Casiana Deseneaza:

ALBINE


TORNADA

MELC


joi, decembrie 06, 2007

aseara..

Casiana a vrut Activia: Achica mami, Achica.
Pe urma am vorbit la telefon cu tanti Dina si cu mama. Dupa ce am terminat ea a luat telefonul si "vorbea" cu el la ureche: "daa...siii. e mumos, acolo...aici acolo. siii..vaca siiii...nu se poate!" Eu zambeam pe sub mustata si imparteam priviri complice cu buni Valeria.
Si apropo de Telefon. De la un timp telefonul meu se comporta ciudat: aparea simbolul de casca si nu mai puteai sa vorbesti la telefon pentru ca nu se auzea. Ba ieri a aparut din neant setata o alarma! Astazi am dus telefonul la reparat. Domnul de acolo zice: Da, e o problema de soft, se intampla cand intra apa in partea de jos a telefonului. Eu ma apar contrariata: Nu, nu, vai de mine, de unde sa fie, Doamne Fereste apa, nu...nu se poate asa ceva! Nu apuc bine sa ies pe usa ca imi aduc brusc aminte: Davidutzu are o placere cand baga in gurita telefonul meu (atunci cand il prinde). Ei, si acum deh...ma simt vinovata ca am scris acest lucru pentru ca o sa credeti ca sunt o mama iresponsabila (ii las telefonul, si inca plin de bacterii!!!) si ca nu am grija de nimic.

luni, decembrie 03, 2007

Perle Casiana

Vreau sa notez, nu pe hartie ci asa...digital, sa ramana in vesnicie perlele copiilor mei.
Am sa incep cu Casiana si ulterior am sa adaug de cate ori se mai iveste ceva ^_^

Acum o saptamana Casiana catre mine: Esti batrana!
Cand cere un biscuite: Mami, bosicu, mami bosicu, mami...(eventual de vreo 20 de ori)
La toaleta: Mami, mioase (cu mainile la nas si cu un zambet sagalnic).
Catre mine, cand o intreb daca o bate mama (ca sa vezi- si eu sunt un parinte de moda veche!): Mama nu bate, mama colt!
Lui frate-su, cand ii ia ceva: David lasa-ma!
Cand trebuie sa plec undeva, fie numai si in firma: vine mami, vine mami, apoi vine, ma imbratiseaza si zice beesc, adica te iubeesc (Iu hu! ce Fain e!)

miercuri, noiembrie 28, 2007

nu a iesit cum credeam....

am ajuns acasa, chitita sa fac experimente pe copilul meu! Dupa ce i-am imbratisat, m-am odihnit putin am inceput sa gatesc pentru ca nu mai era mancare. I-am pus pe amandoi in scaunul inalt din bucatarie. Se cam inghesuiau ei, si dupa ce le-am dat tot felul de jucarii, si i-am lasat sa se joace, i-am aratat Casianei cum fac eu pilaful de orez...Asa de amabila eram eu cu geniala mea fetita, incat ce a crezut 'mneaei: aaa mama imi face toate poftele! Si a inceput sa se intreaca si sa se batzaie de am ajuns sa tip la ea! Esec total. Deoarece m-a simtit ca am dat gres, a pulsat si in continuare: mama da-ma jos, mama inapoi, mama vreu biscuiti, mama, nu mai stiu ce. Mai bine o lasam sa se joace, prea multa atentie strica, vad prea bine.
Ce mi-a placut: Se juca cu niste biscuiti si la un moment dat David a sterpelit unul si il molfaia. Casiana care stie ca 'bebe nu are voie decat lapte si papica de la mami', a inceput sa strige: 'nu voie Dabid, nu voie Dabid'.
Seara la baitza. Casiana incepe baia, isi pune ea jucarii, ulcele, si cream-shower-ele lui taica-su. Apar eu cu bebe in brate infofolit intr-un mega prosop, pufos si alb. Casi incepe sa strige: atentie vine bebe, vine bebe, la o parte la o parte' si incepe sa arunce afara din cadita toate lucrusoarele, si ea se da maila o parte. Eu, mandra nevoie mare, il bag pe David in apa, crezand ca voi beneficia de spatiu pana la sfarsit. Da de unde! Cand Casiana l-a vazut pe David Intins pe spate: 'Si io, Si io!' si a inceput sa viermuiasca de numa numa! Saracul David facuse niste ochi! Dar ce sa vezi, in excesul ei de zel Casi aluneca sub apa de tot, si in loc sa se ridice imediat s-a rasucit cu capul in jos, asa ca a trecut o secunda pana sa iasa, uda leoarca. Eu eram satisfacuta total: nu a mai trebuit sa o pedepsesc - si-a facut-o singura. Nici macar nu a plans ca stia ea ce stia..

sa vedeti si un filmulet:

marți, noiembrie 27, 2007

Teme pentru acasa

Ieri am fost la un workshop de parenting organizat de compania unde lucrez.

Workshop-ul este structurat pe 3 module. La primul modul, datorita numarului mare de participanti am facut putine aplicatii; toata lumea s-a prezentat si si-a prezentat copilul/copii si a spus pentru ce motiv a venit la aceasta intalnire.

Au fot parinti din toate "categoriile": cu un copil, cu doi copii, mame insarcinate si chiar persoane care doar culegeau informatii fara sa aiba bebei. Desi credeam ca sunt trecuta prin toate experientele cu Casiana la cei 2 ani si 2 luni ai ei, am aflat ca sunt parinti care se confrunta cu tot felul de situatii, care mai de care mai ciudate, mai neobisnuite sa le zic totusi, (Da Doamne, sa nu patesc si eu!) si care cauta raspunsuri!

Moderatoarea, Elena Serban ne spunea ceva despre "scoala adleriana" de crestere a copilului a unui anume Dreyfus. O sa primim carti pe mail.


Pentru modulul urmator am primit si teme pentru acasa! Ce titlu incantator! Incantator, pentru ca nu mai am de a face cu el din liceu. (e clar ca nu imi placeau homeworks!)

Acum: Tema nr.1. Critica si stima de sine

Scop: Sa va ajute sa nu le mai vorbiti copiiilor avand o atitudine negativa

a) La sfarsitul fiecarei zile, scrieti toate observatiile critice si toate greselile de abordare (atitudini negative) pe care le-at avut fata de copiii dvs. in timpul zilei.


b)La sfarsitul zilei, scrieti atitudinile pozitive si incurajatoare pe care le-ati avut fata de copiii dvs. in timpul zilei.


Ah, asadar o sa ma apuc de maine sa fac lucrul acesta, dar doar pentru o zi!


Tema nr.2 se refera la incurajarea increderii de sine si imi sugereaza sa scriu 3 activitati pe care le voi explica acasa copilului sau pe care il voi lasa sa le faca singur

Nici aceasta tema nu o sa o fac, pentru ca...surpriza! eu chiar fac acest lucru cu Casiana. De exemplu o invat sa faca mamaliga! Ii explic toate etapele. Sau cum fac ciuperci la cuptor. O activitate pe care o las sa o faca singura este aceasta: sa puna intr-un borcan niste biscuiti. Stiti ce priceputa este?

blogger templates | Make Money Online