marți, noiembrie 27, 2007

Teme pentru acasa

Ieri am fost la un workshop de parenting organizat de compania unde lucrez.

Workshop-ul este structurat pe 3 module. La primul modul, datorita numarului mare de participanti am facut putine aplicatii; toata lumea s-a prezentat si si-a prezentat copilul/copii si a spus pentru ce motiv a venit la aceasta intalnire.

Au fot parinti din toate "categoriile": cu un copil, cu doi copii, mame insarcinate si chiar persoane care doar culegeau informatii fara sa aiba bebei. Desi credeam ca sunt trecuta prin toate experientele cu Casiana la cei 2 ani si 2 luni ai ei, am aflat ca sunt parinti care se confrunta cu tot felul de situatii, care mai de care mai ciudate, mai neobisnuite sa le zic totusi, (Da Doamne, sa nu patesc si eu!) si care cauta raspunsuri!

Moderatoarea, Elena Serban ne spunea ceva despre "scoala adleriana" de crestere a copilului a unui anume Dreyfus. O sa primim carti pe mail.


Pentru modulul urmator am primit si teme pentru acasa! Ce titlu incantator! Incantator, pentru ca nu mai am de a face cu el din liceu. (e clar ca nu imi placeau homeworks!)

Acum: Tema nr.1. Critica si stima de sine

Scop: Sa va ajute sa nu le mai vorbiti copiiilor avand o atitudine negativa

a) La sfarsitul fiecarei zile, scrieti toate observatiile critice si toate greselile de abordare (atitudini negative) pe care le-at avut fata de copiii dvs. in timpul zilei.


b)La sfarsitul zilei, scrieti atitudinile pozitive si incurajatoare pe care le-ati avut fata de copiii dvs. in timpul zilei.


Ah, asadar o sa ma apuc de maine sa fac lucrul acesta, dar doar pentru o zi!


Tema nr.2 se refera la incurajarea increderii de sine si imi sugereaza sa scriu 3 activitati pe care le voi explica acasa copilului sau pe care il voi lasa sa le faca singur

Nici aceasta tema nu o sa o fac, pentru ca...surpriza! eu chiar fac acest lucru cu Casiana. De exemplu o invat sa faca mamaliga! Ii explic toate etapele. Sau cum fac ciuperci la cuptor. O activitate pe care o las sa o faca singura este aceasta: sa puna intr-un borcan niste biscuiti. Stiti ce priceputa este?

blogger templates | Make Money Online